Tom Dixon – kongen af lamper

tom-dixon-copper-shade

Sidst i 1980erne begyndte Tom Dixon – en britisk designer – at lave lamper, og udvalget har udviklet sig drastisk siden. Udvalget af Tom Dixon lamper er stort, og der er noget for enhver smag.

Dixon startede med at lave en snoet kobberlampe, der inspirer til at sætte den i gang, så lyset bliver kastet ud i rummet og op i loftet. Han har selv udtalt, at han har en passion for at sætte lys på ting, og han foretrækker at lys er aktivt i stedet for passivt.

Alt lige fra klassiske til fantasifuldt

Tom Dixon lamper spænder bredt, både i udformning og materialer. Den britiske designer dækker et spektrum indenfor metal og glas fra det stilrene til det mere fantasifulde og organiske.

Han vælger at arbejde i både stål, messing, kobber, aluminium, polykarbonat, glas og forskellige kombinationer af disse materialer.

Formerne går lige fra enkle lige linjer til noget der nærmest ligner en klump misformet glas, og alle har deres egen charme og tiltrækningskraft, der giver fantasien noget at arbejde med.

Hans design kan virker ekstrem, men Tom Dixon har altid været opsat på at kreere noget, der ikke ligner alt det andet. Han har lært at svejse, og har brugt det til at sammensætte møbler af gammelt jern- og stålaffald.

Lamper der passer ind overalt

Mange af Tom Dixons lamper er lavet i et tidløst design, der passer ind lige meget hvor man hænger dem op. De enten fokuserer eller spreder lyset, og igennem brugen af de forskellige typer metaller skaber han et levende, nærmest organisk lys, der danner en bevægelig atmosfære.

Uanset om man er ude efter en strømlinet pendel, der trods sin enkelthed stadig tiltrække opmærksomhed, eller noget der springer i øjet i samme øjeblik man træder ind i rummet, så kan en Tom Dixon lampe skabe lige netop det blikfang man ønsker.

Som dekorationsbelysning i et hjørne af stuen, eller et sæt forskelligformede lamper der hænger over spisebordet, til en spændende brændt metal konstruktion, der oplyser soveværelset, så kan Tom Dixon lamper bruges hvor som helst.

Tom Dixon lamper sælges af forskellige forhandlere, men man kan også vælge at finde hans nyeste kreationer direkte på hans egen hjemmeside, hvor man også kan læse mere om baggrunden for hans design, og tage et kig tilbage i tiden til den første lampe han designede.

Er man til spændende og anderledes lamper, er Tom Dixon kongen af lamper.

tom-dixon-copper-shade