Værd at vide om mobilhegn

mobilhegn i Frederiksberg

Jeg har mange forskellige interesser og elsker at dykke ned i atypiske emner engang imellem. En sommer med frivilligt arbejde på flere forskellige festivaler, åbnede for nylig mine øjne for en helt ny verden: Mobilhegn! På RD-Engros hjemmeside finder du over 90 forskellige mobilhegn og relaterede produkter, der kan bruges til mange forskellige formål. For at give dig et lille indblik i denne unikke verden, vil jeg i det følgende dele noget af min viden om de forskellige typer mobilhegn, som du helt sikkert har stødt på, uden at tænke over det.

Hvad er mobilhegn?

Når man taler om mobilhegn, er det ikke det samme som et hegn. Et hegn kan betegnes, som en mere permanent struktur, der f.eks. omgiver en virksomhed eller et privat hjem. Til sammenligning er et mobilhegn et hegn, der nemt kan flyttes rundt. Derfor bruges det bl.a. til køstyring og trafikstyring, men også til projekter, hvor man skal bruge et midlertidigt hegn, som f.eks. byggeprojekter og festivaler. Mobilhegn er ofte lavet af plastik eller metal og kan ofte sammensættes på en eller anden måde. 

Forskellige typer mobilhegn

Hvis man prøver at bemærke de mobilhegn, der indgår i ens hverdag, vil man hurtigt opdage, at der er mange forskellige typer og at de bruges i forskellige situationer. Der er de 2,5 meter høje hegn med trådnet, som vi ofte ser omgive en festivalplads. Der er også de 1 meter høje, røde og hvide afspærringshegn, som vi ofte vil se ved trafikomlægning eller vejarbejde. Til koncerter og i lufthavne ser man også ofte små metalhegn, som bruges til crowd control. De fleste af os har sikkert også oplevet mere avancerede mobilhegn som en vector personkarrusel, som man bl.a. ser ved udgangen af fitnesscentre og Tivoli.  

Alle hegnene er designet til meget forskellige formål. Byggepladser skal bruge mobilhegn til at sikre, at man ikke kan komme ind i byggepladsen, medmindre man arbejder der. Koncerter og festivaler skal ofte bruge hegn til køstyring og til afspærring af områder, hvor publikum ikke bør have adgang, som f.eks. backstage området.