3 fede gulvlamper

gulvlampe-til-stuen

Mange mennesker ynder at flytte rundt på deres indretning i hjemmet med jævne mellemrum, og har man det på den måde, så er det langt mere praktisk at have gulvlamper, der nemt kan flyttes uden at man skal til at bore huller forskellige steder.

Gulvlamper kan fås i et væld af forskellige udformninger, der tjener forskellige formål. Nogle er mest til dekorationsbelysning, mens andre kan bruges som læselamper eller arbejdslamper.

Om man så vælger en lampe af en speciel designer, eller en billig model fra et møbelvarehus, så er det muligt at finde en gulvlampe til ethvert behov.

Hyggebelysning

En gulvlampe til ren hyggebelysning kan være en traditionel stang, der står på en fod, med en lampeskærm der dækker pæren. Lyset fra en sådan lampe bliver kastet opad og nedad, men er ikke meget bevendt som arbejdsbelysning, da skærmen som regel ikke lukker lyset igennem.

Man kan naturligvis få lampeskærme der går fra at være relativt gennemsigtige og til at være helt transparente, og de kan da også være hyggelige, hvis man vælger en lavwatts pære, eller en pære der simulere levende lys.

En rispapirlampe med en lavwatts pærer kan sprede et hyggeligt lys i stuen eller soveværelset.

Læsebelysning

Er det mere belysning der kan bruges til at arbejde eller læse ved, så er der gulvlamper, der har en skærm på en fleksible arm, eller mere end én lampe, som kan drejes og bukkes i den retning man mest har behov for.

Sådanne lamper kan fås i et væld af forskellige udformninger og materialer, så de på trods af deres anvendelighed stadig kan være dekorative også.

En gulvlampe med tre mindre kobberskærme på toppen af en metalstang, der kan positioneres i tre forskellige retninger, og hvor hver lampe kan tændes og slukkes individuelt, kan give et godt lys til at læse ved.

Arbejdsbelysning

Har man behov for et stærkt lys, f.eks. til at placere ved et arbejdsbord, så kan man få spots som gulvlamper også. Disse udsender et stærkt, fokuseret lys, der kan oplyse et helt rum uden problemer.

I reglen er det en stor, metallisk skærm, der kan bukkes og drejes i forskellige retninger, og fatningen er i stand til at håndtere højwatts pærer, der giver et godt, skarpt lys.

Disse typer gulvlamper kan fås i f.eks. et klassisk arkitektlampedesign, der ligner de gammeldags arkitektlamper, som blot står på en fod, men stadig kan bevæges i alle mulige retninger.

Find mere inspiration hos Grubleren

Normalt henviser jeg ikke til andre bloggere, men jeg synes dog, at Grubleren gør det fortrinligt. Grubler bloggen er et fantastisk sted at hente inspiration til hjemmet.
Annette har en god sans for mode, og jeg følger derfor jævnligt hendes blogopslag. Se hendes blog her.

Så var det ikke helt nok med inspiration på min blog, så er jeg sikker på du kan få lidt gyldent input til valg af lamper på hendes side.

gulvlampe-til-stuen